Belépés

Mese a szilvaorrú bábáról - Európa-bajnokság Radece

Sok szépet hallottam már a Száva parti Radece versenypályájáról, de a látvány, ami fogadott, az valóban „szerelem első látásra”. A környező hegyek oldalát borító erdők mind meg akarják magukat nézni a lassan csordogáló Száva vizében, és ettől az egész táj üde zöldben pompázik. Még akkor is, ha néhány nappal korábban a heves esőzések hatására bezavarosodott a víz.

EB_ - 1 (6).jpg

Szerencsére elég volt egy nap, hogy letisztuljon a folyó, habár amikor kicsit zavaros volt, jobbak voltak a fogások. A versenyre 30 nemzet csapata nevezett, így a szektorokat alszektorokra bontják. Az A szektorban az első órában lehet fogni jobbacska szilvaorrú keszegeket, utána nagy valószínűséggel snecizni kell.

EB_ - 50.jpg

Holnap itt fog horgászni Szákovics Imre, aki mesterien kezeli a sneciző botot is. A B-C-D szektorok egymás mellett, az A szektorral azonos parton, de attól sokkal távolabb vannak. A B különösen mély, a mai napon itt edzett a csapat. 8-9 méteres rakózás, szinte csak a nyéltag a rövidítés. Ekkora mélységből kell felhúzni minden egyes halat. Szilvaorrú keszegek, márnák lakják ezt a kövekkel szórt medrű pályaszakaszt.

EB_ - 43.jpg

Csöregi Balázs fog itt horgászni, ami abból a szempontból szerencsés párosítás, hogy Balázs ma 7 kg hallal mérlegelt az edzés végén, ami nem csak a szektorban, de pálya szinten is kiemelkedőnek számított. A C és D szektorokban már kisebb a mélység, a snecikre már itt is lehet építeni a taktikát.

EB_ - 48.jpg

EB_ - 41.jpg

Nagy András és Csillag Lászlóra vár itt feladat, hogy kihozzák a helyekből a maximumot. Az E szektor a szemközti parton, mindentől távol található, szinte külön világ.

EB_ - 45.jpg

ifj. Varga József horgászik ott holnap. Reggel a helyek sorsolásánál reméljük, hogy kapunk Fortunától egy előnyös szélső pozíciót. Kiemelt helyekből van bőven, hiszen számos megszakítás tagolja a pályát. Az etetőanyag már évek óta megvan erre a vízre, eddig nem kellett benne csalódni, a technika pedig szektoronként változik. A szektorok közötti nagy távolságok miatt a technikai értekezleten elhangzott, hogy a csapatkapitány (Szénási Béla) és a másodkapitány (Walter Tamás) mellett a tartalék versenyző, (Ujszászi Richárd) is beléphet a szektorokba.

EB_ - 38.jpg

Egy hirtelen, viharral kísért eső zúdult le az esti órákban, ezért néhányan elautóztak, hogy megnézzék, megváltozott-e a versenypálya vize. A sikerért meg kell küzdeni, és minden apróságnak jelentősége lehet. Holnap szurkoljatok a csapatnak! Hajrá magyar csapat!

Fotók