Belépés

Horgász négytusa vetélkedő

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége május 13-án rendezte meg Győrben a megyei horgász négytusa versenyt. Az eseménynek a Győr-Gyárvárosi és Elektromos Sporthorgász Egyesület adott otthont. A versenyen összesen 33 gyermek és ifjúsági horgász vett részt, köztük hat lány.
A kora reggeli sorsolás után a horgászattal kezdődött a megmérettetés, amire valóban ez a legjobb kifejezés, mivel reggelre a győri Ipar-csatornát, ami tavaly a női egyéni bajnokságnak is otthont adott, vastagon beborította a hófehér nyárfapihe, nagyon megnehezítve ezzel a horgászatot. Szerencsére, fél óra elteltével egy enyhe szél átfújta a pihét a csatorna túlpartjához, s így javultak a horgászat feltételei és így a halfogás esélye. Kevés hal került a szákokba, de azok színes palettát adtak: ponty, dévérkeszeg, karikakeszeg, sneci, balin, sügér, géb volt a teríték.

vízjeles-20180527_105911.jpg

A gyerekhorgászokat – a tavalyihoz hasonlóan – két korosztályra osztottuk. A 10 év alattiak az „ivadék” korosztályban versenyeztek. A 10-14 évesek között Kovács Kamilla (Gönyű) fogta a legnagyobb súlyt 1965 g-mal, őt Ficsor Dániel (Újváros) követte 1140 g-mal, harmadik helyezett Horváth Bálint (Gyárváros) lett 625 g fogott súllyal. Az ifjúságiak horgászversenyszámát Vári András (Nádorváros) nyerte 800 g-mal, Ardai Ádám (Nádorváros) és Kovács Ádám (Gönyű) előtt. Az ivadék korosztálynál a horgászversenyt darabszám alapján értékeltük. Ezt a korosztályt Krocsány Péter (Gönyű) nyerte, Ifjú Enikő (MOFÉM) és Kertész Botond (MOFÉM) előtt.
A horgászat után a legkisebbek a tesztlap kitöltésével folytatták a versengést, majd a barkácsolásban ügyeskedtek, ez idő alatt a nagyobbak a horgászbottal való célba dobásban jeleskedtek, majd cseréltek a fiatalok, és a kicsik karikába dobtak célba kislabdával, a nagyobbak pedig az elméleti és barkácsolási ismereteikről adtak számot. 
A versenyt végül három kategóriára bontva értékeltük. A legkisebbek között az összetett versenyben a Krocsány testvérpár, Péter és Gábor (Gönyű), osztozott az első és második helyen, Takács Ádám (Szigetköz) lett a harmadik. A 10-14 évesek között Horváth Bálint (Gyárváros) lett az első, Ficsor Dánielt (Újváros) és Bedics Istvánt (Újváros) megelőzve. Az ifjúsági korcsoport versengésében Vári András (Nádorváros) volt a legeredményesebb, Ardai Ádám (Nádorváros) szerezte meg a második, Stoller Ambrus (Szigetköz) pedig a harmadik helyet. A gyerek- és az ifjúsági kategória versenyzőinek a kupákon felül más tétje is volt a versengésnek, közülük az első három helyezett meghívást kapott a megyei szövetség ásványrárói horgásztáborába, az ifjúságiak pedig ezen felül továbbjutottak az országos horgászvetélkedőre is.

Köszönet a Győr-Gyárvárosi és Elektromos Sporthorgász Egyesületnek a nagyszerű szervezésért és természetesen a felkészítő egyesületeknek, a gyerekek oktatásáért!