Belépés

Sikeres rendezés és tisztes helytállás a kaposvári pontyfogó világbajnokságon

A kaposvári Városi Sportcsarnok épületében szombat este megtartott ünnepélyes eredményhirdetéssel befejeződött a 26 ország részvételével megtartott XIX. Pontyfogó Világbajnokság, ahol a kiélezett versenyben végül a Papp József szövetségi kapitány és Tóth Zoltán másodkapitány által vezetett, Gerencsér Gábor, Banka Pál, Roskó Péter, Gazdag Zoltán, Honyák Gábor, Végh Róbert, Halász Attila, Győri Mihály összetételű magyar válogatott a 8., párosban Halász Attila és Győri Mihály a 12. helyen végzett. Csapatban világbajnok Ukrajna, ezüstérmes Románia, bronzérmes Franciaország; párosban pedig a román győzelem, ukrán ezüst és lettországi bronz a 72 órás verseny végeredménye.

VB promo.jpg

A legnagyobb pontyot egy szlovén páros fogta, e hal 18.130 grammot nyomott a mérlegen.
Szűk egy hónappal a közönségsikert is hozó szolnoki női világbajnokság után Kaposvár, a Deseda is bizonyította, hogy nem véletlenül esett ide a választás. A somogyi megyeszékhelyen ismét bebizonyosodott a horgászat népszerűsége és a szabadidős, rekreációs sporthorgászat bázisára építkező, hivatalosan is sportnak elismert versenyhorgászat eredményessége, horgászturisztikai jelentősége is. Jó volt látni, hogy mennyi néző szurkolt a helyszínen a nemzeti csapatnak, továbbá ismét tudósított innen a közszolgálati televízió is.
Sokan fogtak össze annak érdekében, hogy a világbajnokság gördülékeny, sikeres legyen. A MOHOSZ ezúttal is köszönetet mond a szervezőbizottság tagjainak, a versenybíróknak és segítőknek, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Földművelésügyi Minisztériumnak, kiemelten Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának, továbbá a „Magyar Csapat” szövetségi sporttámogatási rendszer partner cégeinek, valamint a jeles esemény helyi támogatóinak, akik biztosították a verseny nyugalmát, sikeres szakmai lebonyolítását és a színvonalas megrendezéshez elengedhetetlenül szükséges stabil pénzügyi hátteret.
Folytatás hazai rendezésű világversenyen a jövő év júniusában, a Szegeden megrendezendő Klubcsapat Világbajnokságon!